Flower boutique

лого & визуална идентичност

“Queen of Flowers” е луксозен бранд за бутикови цветя и сладки изкушения с произход Белгия и Швейцария. За тях качеството, персонализацията и уникалността са на първо място.

За това моята мисия беше да съчетая лукс, естетика и красота в едно величествено императорско излъчване, използвайки контекста на цветовете, материите и шрифтовете. 

hOSTING COMPANY

лого & визуална идентичност

“Hosting company” е учебен проект от курса “Лого дизайн и визуална идентичност”. Създаването на визуална идентичност на този специфичен бранд беше голямо предизвикателство за мен. Надявам се съчетанието от цветове, типография и дизайн да ви хареса.

JAZZ FESTIVAL

дизайн и рекламни материали

За създаването му се изискваше сериозно проучване на характерната стилистика на джаз постерите, избор на подходящи цветове, типографски и други композиционни елементи.

За мен работата беше истинско вдъхновение, в основата на което стоеше схематичност и много детайлистика. За този постер получих максимален брой точки.

MRS. GREEN - smoothie bar

лого & визуална идентичност

Като фен на здравословното хранене исках да създам бранд, който да има смислена кауза и така се роди идеята за mrs. Green – smoothie bar.  Открояващата комбинацията от зелено и черно, съчетана със забавна илюстрация би привлякла вниманието дори на нелюбителите на зелени храни.

В рекламната брошура са засегнати някои от ползите при консумацията на зелени храни, като така клиента ще може пълноцено да се наслади на здравословната си напитка.

нощ на театрите

плакат за фестивал

Това е моята версия за плакат на “Нощ на театрите” – международна инициатива, която се провежда всяка година у нас.

За илюстрацията използвах популярния стил flat design с характерната “зърнеста” текстува. Опитах се да пресъздам атмосферата на нощен площад, който те води към театъра.

CÖDDER'S

лого & визуална идентичност

Cödder’s  е измислена марка, вдъхновена от популярен бранд за хранителни добавки. Големите жълти букви “COD” (в превод: риба треска) приличат на капсулите рибено масло, а тъмносиния цвят символизира дълбините на Норвежко море, където се добива въпросната риба. 

cats

лого & визуална идентичност

Котките са любимата илюстрация на дъщеря ми. Създадени са чрез мултиплициране и стилизиране на една векторна форма, подобно на игра на кукли. В логото са застъпени някои елементи и цветове от илюстрацията.

heineken

лого & визуална идентичност

Създадох етикет и ключова визия на нов продукт – безалкохона бира HEINEKEN / ginger. За продуктовата кампания използвах пролетен планински пейзаж, който хармонизира добре със заглавието – “ново, свежо вдъхновение”.

Logo folio

лого дизайн

Колекция от лога, както и опит за редизайн на съществуващо лого.

lucy

филмов постер

Направих своя версия на филмов постер на любим мой филм на режисьора Люк Бесон.

Използвах изображение на око, като вмъкнах в зеницата скрит символ, загатващ за дълбочината на разказа.  Избраните шрифтове са характерни за SciFi стилистиката. 

one flew over the cocoo's nest

book cover

Версия за корица на популярната книга на Кен Киси “Полет над кукувиче гнездо”. Използвах минимум цветове, за да илюстрирам метафората с болен мозък, кореспондиращ с разкривеното от електрошокова терапия заглавие на книгата.